Oblast primene
Primena
Oblik
Kolekcija
Dezen
Boja
Debljina (mm)
Struktura
Dimenzije (m)
Klasa zaštite
Proizvođač

Vinil

Vinil podovi namenjeni javnim objektima nude čitav niz rešenja različite funkcionalnosti i dizajna. U zavisnosti od tipa prostorije i specifičnih zahteva, uvek se može pronaći adekvatno rešenje. Vinil podovi su izdržljivi, dugotrajni i jednostavni za održavanje. U zavisnosti od samog tipa vinil podnih obloga, troškovi održavanja mogu se svesti na minimum. Za opremanje škola, vrtića, bolnica, restorana, kafića, vinil podovi mogu biti pravo rešenje upravo zahvaljujući svojoj funkcionalnosti i bojama u kojima su raspoloživi.

Osim u rolnama, vinil podovi dostupni su i u pločama i to kao luksuzne vinil ploče (LVT – Luxury vinyl tiles) i kao samoležeće vinil ploče (Lose lay tiles). Njihova prednost ogleda se u modularnosti tj. mogućnost kombinovanja u prostoru, kreiranja individualnog ambijenta, jednostavnog postavljanja i lake zamene. Vinil ploče mogu biti odlično rešenje pri opremanju prodajnih prostora i kancelarija.

Za prostorije sa specifičnim zahtevima kao što je kontrola statičkog elektriciteta (operacione sale, kompjuterske sale), otpornost na klizanje, vlaga u prostoriji postoje i odgovarajuća specijalna rešenja koja u potpunosti ispunjavaju ove zahteve. Za sportske objekte pravo rešenje je sportski vinil koji u potpunosti odgovara zahtevima prostora u kojima se obavljaju sportske i rekreativne aktivnosti.