Floor calculator - Kalkulator površine parketa

Kalkulator površine parketa, još jedna aplikacija iz kompanije Tarkett, na vrlo jednostavan način omogućava utvrđivanje potrebne količine parketa i lajsni za opremanje Vašeg enterijera.

U tri jednostavna koraka, utvrdićete koliko kvadrata parketa i metara dužnih lajsni Vam je potrebno, naravno uzimajući u obzir i delove prostorije koje se ne pokrivaju parketom:

 

1. Kreirajte svoju prostoriju

 

Nakon izbora oblika prostorije sa početne strane, u prvom koraku je potrebno da prilagodite dimenzije svoje prostorije. Njih možete prilagoditi korišćenjem strelica na crtežu ili unošenjem dimenzija prostorije, u odgovarajuća polja. Aplikacija pruža mogućnost kalkulacije i kada zidovi nisu pod pravim uglom tj. kada je reč o kosim zidovima.

2. Delovi prostorije koji se ne pokrivaju parketom

Ukoliko u Vašoj prostoriji postoje stubovi, kamin ili slični predmeti koji se ne pokrivaju parketom aplikacija pruža mogućnost da i te predmete ukalkulišete, unosom na crtež neki od predloženih geometrijskih oblika. Dimenzije tih oblika mogu se prilagođavati bilo pomoću strelica na crtežu ili unosom dimenzija u odgovarajuća polja.

 

3. Kalkulacija

 

Nakon unosa svih potrebnih dimenzija (korak 1 i 2) dobićete kalkulaciju potrebne količine parketa i parket lajsni za konkretnu prostoriju. U konačnu kalkulaciju uračunat je i određen procenat rastura, koji takođe možete menjati po potrebi.

Izračunajte potrebnu površinu parketa, a usput se i malo zabavite, uz Tarkett Floor Calculator.